White Princess Cupcakes
Hej!
White Princess Cupcakes

Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
7 äggulor
0,75 dl majsstärkelse, t ex. Maizena
50 g rumstempererat smör
1,5 dl grädde
Rårörda hallon:
5 dl färska eller frysta hallon
0,5-1 dl strösocker
Skal från 2 limefrukter
Frosting:
6 dl grädde
Dekorationsblommorna är gjorda i sugarpaste
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.
3. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Blanda det med sockersmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av 1 citron.
6. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Vaniljkräm
7. Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket.
8. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse pösigt.
9. Häll försiktigt ner den heta mjölken under vispning.
10. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud upp under kraftig vispning. Häll över krämen i en kall skål när den har tjocknat ordentligt.
11. Smält ner smöret i den varma krämen under vispning. Fortsätt att vispa till krämen är slät.
12. Kyl vaniljkrämen i t ex. ett isbad. Isbad = fyll diskhon med iskallt vatten och sätt ner skålen i vattnet. Vattnet får inte överstiga skålen.
13. Vispa sedan grädden och vänd samman den med krämen.
Rårörda hallon
14. Rör samman tinade hallon, socker och rivet limeskal. Häll bort lite av den överflödiga vätskan.
15. Skär av toppen på varje muffins och gröp ur dem med en sked.
16. Lägg lite hallon i botten på varje muffins och spritsa lite vaniljkräm över. Lägg sedan på locket.
17. Vispa grädden fluffig och spritsa den på varje muffins. Garnera med vad du tycker passar. Jag har dekorerat mina cupcakes med blommor gjorda i sugarpaste.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Dessa cupcakes tog sin lilla tid att göra, men det var de absoluta värda. De var riktigt goda och smakade fräscht.
Vi hörs! ♥