Vaniljcupcakes
Hej!
Vaniljcupcakes
Ingredienser:
225 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
1 dl vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk vaniljessens/vaniljarom
Vaniljcupcakes

225 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
1 dl vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk vaniljessens/vaniljarom
Whipped cream cheese frosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker, vaniljsocker, ägg och vaniljessens/vaniljarom till en smet.
3. Häll i mjöl och bakpulver i smeten och blanda försiktigt om. Det gör ingenting att det blir lite klumpar i smeten, för de försvinner sedan när cupcakesen gräddas.
4. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 16-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Whipped cream cheese frosting
5. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
6. Tillsätt sedan grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.
7. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekora med strössel eller liknande.
Receptet kommer från Bli min jäst.
Dessa cupcakes var jag lite skeptisk till i början, eftersom förra gången jag bakade vaniljcupcakes blev de smaklösa och på gränsen till torra. Men jag blev positivt överraskad denna gång, för dessa cupcakes blev inte alls torra och smaklösa, utan raka motsatsen. Frostingen var också riktigt god. Jag hade nästan kunnat äta upp hela frostingen direkt ur bunken.
Vi hörs! ♥
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker, vaniljsocker, ägg och vaniljessens/vaniljarom till en smet.
3. Häll i mjöl och bakpulver i smeten och blanda försiktigt om. Det gör ingenting att det blir lite klumpar i smeten, för de försvinner sedan när cupcakesen gräddas.
4. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 16-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Whipped cream cheese frosting
5. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
6. Tillsätt sedan grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.
7. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekora med strössel eller liknande.
Receptet kommer från Bli min jäst.
Dessa cupcakes var jag lite skeptisk till i början, eftersom förra gången jag bakade vaniljcupcakes blev de smaklösa och på gränsen till torra. Men jag blev positivt överraskad denna gång, för dessa cupcakes blev inte alls torra och smaklösa, utan raka motsatsen. Frostingen var också riktigt god. Jag hade nästan kunnat äta upp hela frostingen direkt ur bunken.
Vi hörs! ♥