Raspberry Oreo Brownies

Hej!

Raspberry Oreo Brownies
 
Ingredienser:
2,7 dl vetemjöl
2 msk kakao
310 g mörk choklad
230 g rumstempererat smör
0,5 tsk kaffepulver, t ex. nescafé
1,4 dl brunt farinsocker
4 dl strösocker
5 rumstempererade ägg
2 tsk vaniljextrakt
1 paket oreokakor (154 g)
100-150 g färska eller frysta hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda mjöl och kakao i en bunke.

3. Häll ner hackad choklad, smör och kaffepulver i en annan bunke. Sätt bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten på spisen.

4. Rör hela tiden till allt har smält. Slå sedan av plattan, men låt bunken stå kvar ovanpå kastrullen på plattan.

5. Tillsätt farinsocker, vaniljextrakt och socker i chokladblandningen. Rör om till allting är blandat.

6. Ta bort bunken från kastrullen. Häll i tre utav äggen och rör om. Tillsätt sedan de två andra äggen. Kom ihåg att inte röra för mycket. 

7. Blanda sedan försiktigt i mjölblandningen.

8. Nu är det dags att ha i oreokakorna. Krossa kakorna till smulor, t ex. genom att sätta dem i en påse och sedan banka sönder dem med en mortelpinne/kastrull. Häll ner smulorna i smeten och rör försiktigt om.

9. Häll smeten i en ugnsform på ca 18x26 cm som är klädd med bakplåtspapper. Det går också bra att ha en mindre form. Ju mindre form desto högre brownies.

10. Tryck ner några hallon i smeten. Grädda browniesen i mitten av ugnen i ca 30 min och låt den sedan stå kallt i ca fyra timmar. Det ska vara kladdigt i mitten.

11. Servera tillsammans med hallon och vaniljglass.

Receptet kommer från Passion 4 baking.

Dessa brownies var gudomligt goda. De var riktigt kladdiga och smakade mycket choklad. Det blev inte för sött, för tillsammans med de syrliga hallonen blev det en perfekt balans. Jag blev mycket nöjd med dessa brownies och jag kommer absolut att göra dem fler gånger.

Vi hörs!♥