Polkacupcakes

Hej!
 
Polkacupcakes
 
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
500 g polkaglass, t ex. denna:
 
 
(Klicka på bilden för att göra den stor)
 
Whipped cream cheese frosting:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
 
Polkagrisar till garnering
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt.
 
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa i någon minut efter varje ägg
 
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
 
5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.
 
6. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
 
Whipped cream cheese frosting
7. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
 
8. Tillsätt sedan grädde och vaniljsocker och vispa till en fast och fluffig frosting.
 
9. Spritsa frostingen på cupcakesen.
 
10. Krossa några polkagrisar i en mortel och strö över polkagriskrosset på cupcakesen.
 
Receptet på frostingen kommer från Bli min jäst.
 
Dessa cupcakes var mycket saftiga och goda. De smakade dock inte så mycket polka, utan den mesta polkasmaken kom från krosset ovanpå frostingen. Jag hade velat ha starkare polkasmak, men det tror jag att man kan fixa genom att droppa i lite pepparmyntsolja i smeten.
 
Vi hörs! ♥