Pepparkakscupcakes

Hej!
 
Pepparkakscupcakes
 
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör 
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
500 g pepparkaksglass, t ex. denna:
 
 
(Klicka på bilden för att göra den stor)
 
Cream cheese frosting med lime:
60 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Saft av ungefär en halv lime (efter egen smak) 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt.
 
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut i taget efter varje ägg
 
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
 
5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.
 
6. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
 
Cream cheese frosting med lime
7. Vispa ihop alla ingredienser. Ha i limesaften efter egen smak.

8. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel eller liknande.

Receptet på frostingen kommer från Bli min jäst.
 
Dessa cupcakes var mycket goda. Smakkombinationen mellan frostingen och själva muffinsen passade perfekt ihop. De var också mycket saftiga och juliga.
 
Vi hörs! ♥