Oreo Ice Cream Cupcakes
Hej!
Oreo Ice Cream Cupcakes
Ingredienser:
200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljessens/vaniljarom
250 g vaniljglass
1 paket Oreo kakor
Oreo Ice Cream Cupcakes

200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljessens/vaniljarom
250 g vaniljglass
1 paket Oreo kakor
Mörk chokladfrosting:
200 g smör
200 g mörk choklad
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker fluffigt i ca 5 minuter.
3. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa i 1-2 minuter efter varje ägg.
4. Tillsätt sedan vaniljglass och vispa till en fluffig och slät smet.
5. Blanda försiktigt mjöl, bakpulver och bikarbonat i en ny bunke.
6. Sätt i hälften av oreo kakorna i en plastpåse och krossa dem till riktigt små smuler med hjälp av en mortelpinne/kavel.
7. Tillsätt vaniljessens/vaniljarom, oreokaksmulorna och lite av mjölblandningen i sockersmeten och rör om försiktigt. Krossa resten av oreokakorna. Häll i dem och resten av mjölblandningen i smeten och rör försiktigt om till en slät smet.
8. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Mörk chokladfrosting
9. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron och låt den svalna.
200 g smör
200 g mörk choklad
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker fluffigt i ca 5 minuter.
3. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa i 1-2 minuter efter varje ägg.
4. Tillsätt sedan vaniljglass och vispa till en fluffig och slät smet.
5. Blanda försiktigt mjöl, bakpulver och bikarbonat i en ny bunke.
6. Sätt i hälften av oreo kakorna i en plastpåse och krossa dem till riktigt små smuler med hjälp av en mortelpinne/kavel.
7. Tillsätt vaniljessens/vaniljarom, oreokaksmulorna och lite av mjölblandningen i sockersmeten och rör om försiktigt. Krossa resten av oreokakorna. Häll i dem och resten av mjölblandningen i smeten och rör försiktigt om till en slät smet.
8. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Mörk chokladfrosting
9. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron och låt den svalna.
10. Vispa smör och florsocker och tillsätt sedan kakao, vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den svalna chokladen.
11. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller liknande.
11. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller liknande.
Receptet på själva muffinsen kommer från Passion 4 baking och receptet på frostingen kommer från Bli min jäst.
Dessa cupcakes var mycket saftiga och goda. De smakade tyvärr inte särskilt mycket vanilj och det beror på att frostingen är så stark. Den tar över all smak. Men de var goda i alla fall och det är alltid roligt att baka med glass, för då blir cupcakesen så saftiga.
Vi hörs! ♥