Le Birthday Cake

Hej!
 
Le Birthday Cake
 
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
175 g rumstempererat smör
2,5 dl farinsocker
4 ägg
3-4 msk kakao
3-4 msk nutella

Fyllning:
Mosade hallon (färska eller frysta)

Täcka tårtan:
150 g rumstempererat smör
3-4 dl florsocker
Ca 1,5 dl nutella (efter egen smak)

Garnering:
Hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa smör och farinsocker. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa någon minut efter varje ägg.

3. Häll i nutellan och vispa till en jämn smet.

4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och rör försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en ganska liten form ordentligt och häll ner smeten i den. Grädda tårtbotten i ca 30 minuter, men känn med en sticka om tårtbotten är klar. Om stickan är torr är den klar.

6. Låt tårtbotten svalna helt.

Fyllning
7. Använd dig av så många hallon som du vill ha i fyllningen.

8. Om du använder frysta hallon så tinar du dem i micron till de är mjuka.

9. Mosa sedan hallonen.

10. Dela tårtbotten på hälften och bre hallonmoset över ena tårtbotten och sätt den andra över.

Täcka tårtan
11. Vispa ihop smör, florsocker och nutella.

12. Bre krämen över tårtan så att hela täcks.

Garnering
13. Garnera tårtan med hallon.
 
Receptet kommer från min franska nutellareceptbok som jag köpte när jag var i Paris. Jag har halvt improviserat receptet, eftersom jag inte är särskilt bra på franska och google translate inte är det bästa översättningsprogrammet. 
 
Jag var väldigt skeptisk till den här tårtan i början, eftersom jag inte förstod receptet till 100 %, men den blev faktiskt riktigt lyckad. Jag ändrade på vissa mått, la till några ingredienser och ändrade på tillagningen och det gjorde susen. Tårtan blev saftig och så god!

Vi hörs! ♥