Knäckig Kladdkaka
Hej!
Knäckig Kladdkaka

Ingredienser:
50 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
0,5 dl sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
0,5 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Smörj och bröa en springform.
4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke för hand. Man behöver inte vispa så mycket. Blanda försiktigt ner de övriga ingredienserna till kladdkakesmeten.
5. Häll smeten i formen.
6. Smält smöret till knäcksmeten och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå kladdkakesmeten.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
8. Låt svalna. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet kommer ursprungligen från vinnaren av "Årets kladdkakerace 2012", men jag har hittat det på Bli min jäst.
Receptet kommer ursprungligen från vinnaren av "Årets kladdkakerace 2012", men jag har hittat det på Bli min jäst.
Denna kladdkaka var riktigt god. Jag tycker om att testa olika varianter på kladdkaka, för jag är så less på den vanliga. Knäckig kladdkaka smakar ungefär som falsk toscakaka. Ett minus är att det var rätt lite kladdkakesmet, så kakan blev ganska tunn. Jag har testat att göra dubbelsats av själva kladdkakesmeten, men det blev inte bättre.
Vi hörs! ♥