Kanel & Lingoncupcakes
Kanel & Lingoncupcakes

200 g rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl frysta lingon
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 msk lingonsaft
Frysta lingon att garnera med
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Rör ner ovispad grädde och lingon i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten.
4. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Yoghurtfrosting
5. Blanda ihop turkisk yoghurt, florsocker och lingonsaft.
6. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med några lingon.
Receptet kommer från Norrmejerier, men jag har bytt ut någon ingrediens.
Dessa cupcakes blev så otroligt goda. Ett litet minus är att frostingen blev väldigt rinnig, men den stelnar sedan efter någon timme. Dessa cupcakes är ett måste för mig varje jul.
Vi hörs! ♥