Jordgubbscupcakes

Hej!

Jordgubbscupcakes
 
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör 
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g vaniljglass
1 kartong med jordgubbar, ca 500 g
 
Whipped cream cheese frosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt. 

3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut i taget efter varje ägg

4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.

5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.

6. Skär ca hälften av jordgubbarna i små bitar och rör ner i smeten.

7. Fyll muffinsformarna med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.

Whipped cream cheese frosting
8. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.

9. Tillsätt sedan grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.

10. Mosa resten av jordgubbarna och häll ner jordgubbsmoset i frostingen. Vispa lite extra så att frostingen blir fast och fluffig igen. 

11. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekora med strössel eller liknande.

Dessa cupcakes var underbart goda och riktigt somriga. De smakade mycket jordgubb och var otroligt saftiga, nästan så att de smälte i munnen. En fin naturlig rosa färg fick de också. Det kan vara lite trixigt att göra frostingen, eftersom den kan bli för lös. Det är viktigt att inte vispa för länge.

Vi hörs! ♥