Jappcupcakes
Hej!
Jappcupcakes
Ingredienser:

3 |
2,5 dl strö |
1 tsk |
50 gram |
1 dl |
3,5 dl vetemjöl |
2 tsk bakpulver |
4 msk kakao |
1 nypa salt 1 msk kaffe |
100 gram mörk choklad |
2 dubbeljapp
Nutellafrosting:
|
1 dl nutella 4 dl florsocker 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 150 g philadelphiaost Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret. Rör ner gräddfil och kaffe i smöret och blanda det med sockersmeten. 3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 4. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Vänd ner den smälta chokladen i smeten. 5. Fyll muffinsformarna till ca 2/3 med smet. Dela varje japp i tre delar och tryck ner bitarna i varje cupcake. 6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara. Nutellafrosting 7. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. 8. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel eller liknande. Dessa cupcakes är riktiga chokladbomber och perfekta att göra när man är dösugen på choklad. De innehåller ju bara choklad, choklad och choklad. De var i alla fall mycket goda och jag tycker att jappen piffar upp cupcakesen. Det blir som en liten överraskning inuti. Vi hörs! ♥ |