Hallonmacarons

Hej!
 
Hallonmacarons
 
Ingredienser:
4 st äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g sötmandel
4 dl florsocker
Några droppar röd hushållsfärg/karamellfärg
 
Hallon smörkräm:
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
Några droppar röd hushållsfärg/karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.

 

2. Skålla mandeln. Koka upp några dl vatten i en kastrull och häll sedan i mandeln. Låt mandeln koka i någon minut och häll bort vattnet. Nu är det bara att plocka bort skalet från mandeln. Det lossnar väldigt lätt.

3. Mal mandeln i en mandelkvarn till ett fint pulver.

4. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

 

5. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en toppig maräng.

 

6. Sikta ner den malda mandeln i en tom bunke och sikta sedan ner florsockret i samma bunke. Blanda försiktigt om. Sikta nu ner mandel- och florsockerblandningen i marängsmeten.

 

7. Färga smeten med röd hushållsfärg/karamellfärg.

8. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar (stora som femkronor) på en plåt med silpat eller bakplåtspapper.

 

9. Låt kakorna vila på plåten i 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

 

10. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. De ska vara lite mjuka i mitten.

 

11. Dra bort silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm

14. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.

 

15. Vispa ner äggulan.

 

16. Smaksätt med 2 msk hallonsylt och färga med röd hushållsfärg/karamellfärg.

 

17. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

 

18. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Receptet kommer från Leila Lindholm.

Detta var mina första macarons. Jag var väldigt rädd för att misslyckas, eftersom jag hade hört hur svårt det var att lyckas. Jag blev nöjd med tanke på att det var första gången, men jag vet att jag kan göra ännu bättre. 
Macaronsen smakade gott och var sega, men ändå mjuka. Jag blev inte nöjd med utseendet, men övning ger färdighet. Jag kommer definitvt att göra macarons fler gånger.

Vi hörs!♥