Hallon & Saltlakritscupcakes
Hej!
Hallon & Saltlakritscupcakes

Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
500 g hallon saltlakritsglass, t ex. denna:
(Klicka på bilden för att göra den stor)
Whipped cream cheese frosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
Några droppar lakritsessens efter egen smak
Hallon- och lakritsbåtar till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut i taget efter varje ägg
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.
6. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Whipped cream cheese frosting
7. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
8. Tillsätt sedan grädde, vaniljsocker och några droppar lakritsessens (efter egen smak) och vispa till en fast och fluffig frosting.
9. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med hallon- och lakritsbåtar.
Dessa cupcakes var så goda. De fick precis den smak som jag ville att de skulle ha och de var också mycket saftiga. Ett stort plus för dem.
Vi hörs!♥