Eighteen Cupcakes

Hej!

Eighteen Cupcakes
 
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Chokladmousse:
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg, delade i gulor och vitor
 
Vaniljfrosting:
60 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

12 hallon. Ett till varje cupcake.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.


3. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Blanda det med sockersmeten.


4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 

5. Häll smeten i muffinsformar och fyll formarna till ca 2/3 med smet.


6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara. 

7. Skär en liten cirkel ovanpå cupcakesen och gröp ur lite av innehållet. Fyll dem med chokladmousse (se recept nedan) och tryck i ett hallon. Lägg på locket (cirkeln som du skar ut) och spritsa på frostingen (se beskrivning nedan).

Chokladmousse
8. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Vispa grädden.

9. Häll ner chokladen i en bunke och rör ner äggulorna i den smälta chokladen. Vänd snabbt ner en liten klick av grädden och bland väl. Vänd i resten av grädden.

10. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Låt moussen stå kallt. 

Vaniljfrosting
11. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa till frostingen är riktigt fluffig.

 

Receptet kommer från Leila Lindholm, men jag har ändrat namnet.

 

Dessa cupcakes smakade himmelskt gott. Det tog ett tag att göra dem på grund av alla moment, men det var det absolut värt. Jag måste också bara säga att det var en spännande kombination att ha chokladmousse inuti och hallonet blir som en överraskning. 

Vi hörs!♥