Dumlecupcakes

Hej!
  
Dumlecupcakes
 
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad
1 påse dumlekolor
 
Chokladganachefrosting:
250 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
 
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
 
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke. Vänd försiktigt ner det i sockersmeten.
 
4. Smält smöret och ta kastrullen åt sidan. Häll ner ovispad grädde i smöret och rör om.
 
5. Blanda ner smörblandningen i smeten och tillsätt kallt kaffe.
 
6. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron.
 
7. Rör ner chokladen i smeten.
 
8. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och tryck ner 2 dumlekolor i varje cupcake.
 
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
 
Chokladganachefrosting
11. Hacka chokladen fint och häll ner den i en hushållsmixer
 
12.Koka upp vispgrädde, sirap och flingsalt och häll det över chokladen. Mixa en kort stund. Tillsätt sedan smör och philadelphiaost och pulsmixa (tryck av och på, av och på).
 
Obs! Mixa bara till krämen precis gått ihop. Mixar man för länge skär den sig.
 
13. Spritsa frostingen på cupcakesen.

Receptet kommer från Leila Lindholm.
 
Dessa cupcakes var gudomligt goda. De smakade mycket choklad och det är ju aldrig fel. De fick också någon slags gräddig smak. 
 
Vi hörs! ♥