Cupcakes Brazil

Hej!

Cupcakes Brazil
 
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g Carte D'or mint glass
 
Mörk chokladfrosting:
200 g rumstempererat smör
200 g mörk choklad
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost

Flaggan:
Marsipan/sugarpaste eller liknande
Karamellfärg
Florsocker
Vatten
 
Garnering:
Strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa någon minut efter varje ägg.

3. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till en slät smet.

4. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar.
 
5. Rör ner all glass i smeten och rör försiktigt om till en slät smet.
 
6. Fyll muffinsformar till ca 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.


Mörk chokladfrosting
7. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Låt svalna.

 

8. Vispa smör och florsocker och tillsätt sedan kakao, vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den svalna chokladen.


9. Spritsa frostingen platt på cupcakesen, eftersom flaggan kommer att ligga ovanpå.

Flaggan
10. Gör först en mall i kartong efter hur flaggan ser ut. Det fungerar att göra vilken flagga som helst. Jag använde en rengjord fingerborg till att trycka ut cirkeln som ska vara i flaggans mitt. Det var väldigt smidigt, eftersom jag fick perfekt runda cirklar.

11. Ta en bit marsipan/sugarpaste och färga den med karamellfärg. Jag färgade en bit marsipan gul och en annan bit blå. Kavla sedan ut den färgade marsipanen till önskad tjocklek.

12. Placera mallen ovanpå marsipanen och skär ut med en liten vass kniv.

13. För att få det vita sträcket och prickarna i flaggans mitt blandade jag florsocker med lite vatten. Jag använde en tandpetare för att applicera det och jag använde det även som "lim" för att fästa cirkeln på den gula fyrhörningen.

14. Placera flaggan försiktigt ovanpå frostingen och strössla runt omkring.

Receptet på frostingen kommer från Bli min jäst.

 

Dessa cupcakes blev jag riktigt nöjd med. De blev både fina och smakade riktigt gott. Jag älskar ju mintchoklad, så det blev en perfekt kombination. Det tog däremot många timmar att göra dem och det berodde på flaggan. Jag gjorde flaggan dagen före jag gjorde själva cupcakesen, så det inte skulle bli alldeles för mycket jobb på samma dag. Det rekommenderar jag. Trots att det tog lång tid, var det värt det.

 

Vi hörs! ♥