Cookie Dough Cupcakes
Cookie Dough Cupcakes

100 g rumstempererat smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g Ben & Jerry's Cookie Dough glass
Mörk chokladfrosting:
100 g rumstempererat smör
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut efter varje ägg
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
5. Häll över glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen, så det inte blir stora glassklumpar.
6. Rör försiktigt till en slät smet.
7. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 7-12 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Mörk chokladfrosting
8. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron och låt den svalna.
9. Vispa smör och florsocker och tillsätt sedan kakao, vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den smälta chokladen.
10. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel eller liknande.
Receptet på frostingen kommer från Bli min jäst och det var också från den bloggen jag fick idén till att baka cupcakes med glass. Jag tyckte att det lät så spännande, eftersom jag aldrig hade hört talas om det tidigare. Min tanke föll direkt på att pröva baka cupcakes med Ben and Jerry's Cookie Dough glass, för det är en av mina favoritglassar. Det färdiga resultatet blev så bra och genom att ha glass i smeten blir cupcakesen mycket saftiga.
Vi hörs! ♥