Chokladcheesecake

Hej!
 
Chokladcheesecake
 
Ingredienser:
Botten:
300 g Oreokakor
125 g smör
Cheesecakesmet:
500 g philadelphiaost
250 g kesella naturell
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smält smöret. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en mortelpinne/kavel. Blanda sedan kaksmulorna med det smälta smöret.
 
3. Tryck ut kakblandningen i en springform. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
 
4. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt med en elvisp. Vispa i socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och rör sist i vispgrädden.

5. Smält chokladen (både den mörka och vita chokladen) i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Vänd sedan ner den smälta chokladen i smeten.
 
6. Häll smeten över kakbotten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.

7. Ta ut kakan och låt den svalna. Ät den ljummen eller kylskåpskall tillsammans med glass/grädde och hallon.

Receptet kommer från Bli min jäst.
 
Denna cheesecake blev inte lika god som jag trodde att den skulle bli. Den smakade rätt syrligt och strävt. Jag var rädd för att cheesecaken skulle smaka alldeles för sött och därför använde jag naturell kesella, men jag tror det hade blivit godare med vanilj kesella. Kakbottnen var i alla fall otroligt god. Cheesecaken smakade bättre tillsammans med vaniljglass och hallon.
 
Vi hörs! ♥