Choklad Polkacupcakes
Hej!
Choklad Polkacupcakes

4 dl vetemjöl
1,75 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
200 g Marabou polka
Vit chokladfrosting:
200 g rumstempererat smör
200 g vit choklad
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Röd karamellfärg
200 g rumstempererat smör
200 g vit choklad
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Röd karamellfärg
Geléhjärtan till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao väl, men försiktigt.
3. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao väl, men försiktigt.
3. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
4. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen och rör om till en jämn smet
5. Fyll muffinsformar till ca 2/3 med smet. Dela Marabou polkan i rutor och tryckt ner två rutor i varje cupcake.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Vit chokladfrosting
7. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Låt svalna.
5. Fyll muffinsformar till ca 2/3 med smet. Dela Marabou polkan i rutor och tryckt ner två rutor i varje cupcake.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Vit chokladfrosting
7. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Låt svalna.
8. Vispa smör och florsocker och tillsätt sedan vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den svalna chokladen och en dutt med karamellfärg.
9. Spritsa frostingen på cupcakesen.
9. Spritsa frostingen på cupcakesen.
Garnering
10. Dela ett gelehjärta i två delar och tryck sedan ner ett hjärta i frostingen på varje cupcakes. Jag delade gelehjärtarna i två delar för att de är ganska tunga och de skulle inte ha orkat stå upp i frostingen annars.
Dessa cupcakes har jag gjort till Alla hjärtansdag för något år sedan. De blev otroligt saftiga så de föll nästan ihop när jag tog upp dem ur muffinsplåten. Själva kombinationen ljus polkachoklad, mörk choklad och vit choklad passade utmärkt tillsammans.
Vi hörs! ♥