Chocolate Swirl Cheesecake Cupcakes & Mini Chocolate Swirl Cheesecake
Hej!
Chocolate Swirl Cheesecake Cupcakes & Mini Chocolate Swirl Cheesecake

Ingredienser:
Kexbotten:
400 g digestivekex
150 g smör
150 g smör
Fyllning:
600 g philadephiaost
1 burk kesella naturell 10%
1 burk kesella naturell 10%
1 burk kesella vanilj
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl:
300 g mörk choklad (inte högre kakaohalt än 60 %)
Frosting:
4 dl vispgrädde
2,5 dl turkisk yoghurt/créme frâiche
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med en mortelpinne/kastrull.
3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
4. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5. Blanda i socker och vaniljsocker.
6. Rör i ett ägg i taget och blanda sist i vispgrädden.
7. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron.
8. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
9. Varva (med hjälp av en sked) cheesecake- och chokladsmeten i formarna.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. De ska ha stelnat till, men kan dallra lite. Låt svalna och kyl sedan till de blir kylskåpskalla.
11. Blanda turkisk yoghurt/créme frâiche och vispgrädde och vispa fluffigt med elvisp. Spritsa på cupcakesen och garnera sedan med strössel eller liknande.
Mini cheesecake:
12. Sätt ugnen på 175 grader.
13. Tryck ut kexblandningen i botten på en mini pajform.
14. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
15. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.
16. Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten och skeda sedan över hälften av den mörka chokladsmeten. Täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.
17. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
18. Grädda kakan till den stelnat helt.
19. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Jag måste bara börja med att säga att det blev otroligt mycket smet och kexsmulor. I receptet stod det att det skulle bli 16 st cupcakes, men för mig räckte smeten till 24 st cupcakes + en mini cheesecake och ändå blev det kexsmulor över. Jag förstår verkligen inte hur Leila bara kunde få det till 16 st. Först tyckte jag inte att cupcakesen var så goda, men sedan ändrade jag mig efter att jag hade ätit några. De var godast när de var kylskåpskalla.
Vi hörs! ♥