Chocolate Chip Cookies
Hej!
Chocolate Chip Cookies

Ingredienser:
150 g smör
3,5 dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
Ca 0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
200 g hackad Karl Fazer Marianne, (det går bra med vilken choklad som helst)Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret. Blanda sedan i socker, sirap och vaniljsocker.
3. Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Du behöver inte röra/vispa länge, bara så att smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao i en bunke och häll sedan ner blandningen i sockersmeten. Rör ihop till allt är blandat.
5. Hacka chokladen rätt grovt och vänd ner i smeten.
6. Rulla bollar av smeten och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Tryck till bollarna med handen så att de blir ganska platta. Se till att det är avstånd mellan kakorna på plåten då de flyter ut en del.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 9-12 minuter. Det viktiga är att de inte blir övergräddade, utan ta hellre ut dem för tidigt än för sent. Kakorna ska knappt ha fått någon färg, bara i kanterna. Man får hålla koll på dem i ugnen helt enkelt.
Receptet kommer från Bli min jäst, men jag har bytt ut chokladsorten.
Dessa kakor var mycket goda. De var knapriga i kanterna, men sega i mitten. Det var också riktigt gott att ha i Karl Fazer Marianne i kakorna. Det gav dem en lite extra twist.
Vi hörs! ♥