Bounty Cupcakes
Bounty cupcakes

1 dl kokosflingor
Bounty glaze:
250 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Kokos till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna till den får lite färg.
3. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron.
4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
5. Smält smöret och blanda det med sockersmeten.
6. Blanda mjöl, bakpulver och salt och häll sedan ner det i smeten. Rör försiktigt om till en jämn smet.
7. Rör ner den smälta chokladen, kokosflingor och kakao i smeten.
8. Fyll muffinsformarna till ca 2/3 med smet.
9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Bounty Glaze
12. Hacka chokladen fint och häll den i en bunke.
13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll över chokladen.
14. Tillsätt smör och philadelphiaost och vispa med elvisp.
15. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med kokosflingor.
Receptet kommer från Leila Lindholm, men jag har ändrat det lite grann.
Dessa cupcakes var mycket goda, speciellt om man är en kokosälskare.
Vi hörs! ♥