Blåbär & Citroncupcakes
Hej!
Blåbär & Citroncupcakes
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av två citroner och saft av en citron
2,5 dl färska eller frysta blåbär

2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av två citroner och saft av en citron
2,5 dl färska eller frysta blåbär
Vit chokladfrosting:
100 g smör
100 g vit choklad
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med sockersmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av citron.
6. Varva smet och blåbär i muffinsformar och fyll dem till ca 2/3.
7. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Vit chokladfrosting
8. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Låt den svalna.
100 g smör
100 g vit choklad
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med sockersmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av citron.
6. Varva smet och blåbär i muffinsformar och fyll dem till ca 2/3.
7. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Vit chokladfrosting
8. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron. Låt den svalna.
9. Vispa smör och florsocker, tillsätt sedan vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den svalna chokladen.
10. Klicka i frostingen i en spritspåse med en rundtyll och spritsa toppar på cupcakesen.
10. Klicka i frostingen i en spritspåse med en rundtyll och spritsa toppar på cupcakesen.
Receptet på själva muffinsen kommer från Leila Lindholm.
Dessa cupcakes smakade riktigt fräscht och de var inte sådär mastiga som de flesta andra cupcakes. De smakade rätt mycket citron, men tillsammans med blåbären och den vita chokladfrostingen fungerade det bra. Jag drog faktiskt ner lite på citronen från originalreceptet, för annars skulle det ha smakat för mycket citron för min smak. Dessa cupcakes ger en känsla av sommar.
Vi hörs!♥