Bärcupcakes

Hej!
  
Bärcupcakes 
 
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft från 2 limefrukter
2 dl färska eller frysta blåbär
2 dl färska eller frysta hallon
 
Vit chokladfrosting:
100 g smör
100 g vit choklad
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
 
3. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Blanda det med sockersmeten.
 
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 
5. Blanda i rivet skal och saft av limefrukterna och hallonen och blåbären.
 
6. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
 
Vit chokladfrosting
7. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i micron och låt den svalna. Vispa smör och florsocker, tillsätt sedan vaniljsocker och philadelphiaost. Blanda sist i den svalna chokladen.
 
8. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel eller liknande.
 
Receptet på själva muffinsen kommer från Leila Lindholm. 
 
Dessa cupcakes smakade riktigt fräscht och somrigt.
 
Vi hörs! ♥