Baked Alaska Cupcakes

Hej!

Baked Alaska Cupcakes 
 
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör 
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g Ben & Jerry's Baked Alaska
 
Fluffy frosting:
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
0,25 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
Ev. några droppar karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt. 

3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa några minuter i taget efter varje ägg. Vispa till allt är ordentligt blandat. 

4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. 


5. Blanda försiktigt om till en slät smet.


6. Nu är det dags att ha i glassen. Häll över glassen i en skål och rör om. Det är för att mjuka upp glassen, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om ordentligt till en fin och slät smet. 

7. Fyll muffinsformar till ca 2/3 med smet.


8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.

Fluffy frosting
9. Rör ihop socker, vatten och citronsaft i en kastrull och värm på spisen till det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan.

10. Vispa äggvitorna och vaniljsockret till det går att göra mjuka toppar med elvispen. Det ska gå att vända bunken upp och ner över huvudet utan att något händer.

11. Häll i sockerlagen lite i taget i marängsmeten och vispa någon minut efter varje gång. Fortsätt vispa medan du häller i mer sockerlag. Totalt blir det vispning i ca 10 minuter.

12. Vispa till marängen är kall och har bildat hårda toppar. Om du vill ha i färg häller du i det samtidigt som du vispar.

Receptet kommer från Bli min jäst

Dessa cupcakes blev mycket smarriga. Jag tycker att de ser ut som små mjukglassar och frostingen smakade faktiskt nästan som mjukglass. Mjuk och fluffig. 

Vi hörs! ♥