Violcupcakes
Hej!
Violcupcakes

Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g vaniljglass
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g vaniljglass
Några droppar violessens efter egen smak
Whipped cream cheese frosting:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Lite vaniljsocker, ca 1 tsk
Några droppar violessens efter egen smak
Violströssel till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör i en bunke fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut i taget efter varje ägg
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.
6. Droppa i några droppar violessens i smeten (efter egen smak) och rör om.
7. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Whipped cream cheese frosting
8. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
9. Tillsätt sedan grädde och några droppar violessens (efter egen smak) och vispa till en fast och fluffig frosting.
10. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekora med strössel eller liknande.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker, vaniljsocker och smör i en bunke fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa någon minut i taget efter varje ägg
4. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i sockersmeten. Rör försiktigt om till allt är blandat och det har blivit en slät smet.
5. Häll över lite av glassen i en skål och rör lite innan du blandar glassen med resten av smeten. Det är för att mjuka upp glassen lite, så det inte blir stora glassklumpar. Rör ner all glass i smeten och rör om försiktigt till en slät smet.
6. Droppa i några droppar violessens i smeten (efter egen smak) och rör om.
7. Fyll muffinsformar med ca 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Om stickan är torr är cupcakesen klara.
Whipped cream cheese frosting
8. Vispa philadelphiaost och florsocker slätt.
9. Tillsätt sedan grädde och några droppar violessens (efter egen smak) och vispa till en fast och fluffig frosting.
10. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekora med strössel eller liknande.
Receptet på frostingen kommer från Bli min jäst.
Dessa cupcakes blev goda och mycket saftiga. Det var spännande att smaksätta med viol, eftersom det inte är en så vanlig smak. Men jag blev tvungen att droppa i rätt mycket av violessensen innan jag uppfattade violsmaken.
Vi hörs! ♥