Lindas Chokladtårta

Hej!
 
Lindas Chokladtårta
 
Läs igenom receptet nogrannt innan du börjar! Jag rekommenderar att göra tårtbotten två dagar före tårtan ska serveras.
 
Ingredienser:
Chokladtårtbotten:
200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl kakao
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl hett vatten

Nutellagrädde:
200 g nutella
3 dl grädde
 
Glasscréme:
1 paket "marsán - vaniljsås att koka" 
2 dl mjölk
1,5 msk strösocker
2 dl grädde
 
Hallonmousse:
4 gelatinblad
225 g hallon
0,5 dl strösocker
1 msk vatten
3 dl grädde
 
Chokladcréme:
500 g mörkchoklad
1 dl grädde
150 g smör
 
Garnera med chokladfingrar (ca 3 paket) och hallon
 
Gör så här:
Chokladtårtbotten
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa rumstempererat smör och socker pösigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget.

3. Koka upp vattnet.
 
4. Blanda alla torra ingredienser. Varva det heta vattnet med de torra ingredienserna i sockersmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet.
 
5. Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter.
 
6. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Om stickan är torr är tårtbotten klar.
 
7. Låt den svalna helt, helst över natten. Sätt tårtbotten minst 30 minuter i frysen innan du delar den, för den smular inte lika mycket då. Dela tårtbotten i fyra lika stora delar.
 
8. Jag använder mig av detta tips: "Att fylla en tårta", från Bli min jäst när jag fyller en tårta. Superbra tips!
 
9. Bred glasscréme på den nedersta botten (se recept nedan). Sätt sedan en till botten ovanpå och bred på hallonmousse (se recept nedan). Sätt sedan på ytterligare en till botten och bred på nutellagrädde (se recept nedan). Sätt på den sista botten. Följ instruktionerna från Bli min jäst och kom ihåg att låta tårtan stå svalt över natten.
 
Glasscréme
10. Följ anvisningarna på marsánpaketet för 2 portioner.
 
11. Vispa sedan grädden och blanda samman med marsáncrémen.
 
Hallonmousse
12. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
 
13. Lägg hallon, vatten och strösocker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
 
14. Passera hallonen genom en sil och försök att få ut så mycket saft som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar. Kasta bort fröna.
 
15. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vattnet. Lägg dem i kastrullen med hallonsaften och rör om till gelatinet har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna lite.
 
16. Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan hallonblandningen i grädden och rör om till allt är blandat.

Nutellagrädde
17. Blanda ut nutellan med lite av den ovispade grädden.

18. Vispa resten av grädden och rör den sedan samman med nutellan.
 
Chokladcréme
19. Smält choklad tillsammans med grädde och smör i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
 
20. Låt svalna helt och vispa sedan till en slät kräm. Krämen stelnar sedan när man brer den på tårtan. Det blir som ett chokladskal.

21. Täck tårtan med chokladcrémen och dekorera med chokladfingrar runt tårtan. Strö hallon ovanpå tårtan.
 
Receptet till denna tårta har jag fått av min vän Linda, därav namnet. Tårtan tog lång tid att göra på grund av alla olika moment, men jag tyckte att den var värd all tid. Tårtan var riktigt god.
 
Vi hörs! ♥